A SZERELEM BUJA PAPNŐI

Szerző: Bónyai Barbara

Akik gyönyörre tanították a világot





A szerelem papnői az ősi kultuszokban megtestesítették a földre szállt istenség női minőségét. E szent szajhákkal folytatott szexuális, gyönyör-áldozó aktusnak áldó és termékenyítő hatást tulajdonítottak az akkori emberek.

A szent szajhák hivatása


A női életerő papnőinek nem csak a testtudatosságuk és szexuális gyakorlottságuk volt magas fokú. Ők voltak a művészetek, a zene, a tánc, a költészet, legkifinomultabb, irányadó művelői is. Ők Istár, Astarte, Asterah, Inanna, Ízisz, Hathor, Aphrodité, Vénusz, Artemisz, Párvati, Káli, Tara, Fekete Madonna földi helytartói, akik megszabták a női minőség magasrendű formáját és fennköltségét.


Amikor a pina még szent volt


A világ számos táján működött a szakrális prostitúció intézménye. Ezen misztériumok hatásából is fejlődött ki később az emberi kultúra szexuális hagyományrendszerének azon ágazata, mely a női vágyat még nem elnyomni, hanem gondozni kívánta. E hagyományok öröksége az indiai Kámaszútra, az Anangaranga, az arab Illatos kert, a kínai taoista alkímia, a petefészek kung-fu, a hindu és a buddhista tantra, a hetérák, kiszengek, dévadászik, gésák művészete és hosszan lehetne sorolni egészen a Vagina-monológokig és a női mozgalmak egyre erősödő virágzásáig.



A bérrabszolgaság sztereotípiái a női libidó ellenségei


Sokan persze zsigerből elutasítják a szajha-lelkűség fogalmát és egyből a mai prostitúcióra érvényes tárgyiasításra gondolnak. De a fürdővízzel nem kéne a gyereket is kiönteni, a kereskedelmi jelleggel a szabadszerelműséget is elvetni!

Hiszen egyrészt valójában az ember életidejének eladása is egyfajta prostitúciónak értelmezhető. Amikor például bérrabszolgaként épp hogy a Maslow-piramis legalján képes tengődni a jómunkásember.



Másrészt azt is el szokták felejteni, hogy létezik a nőknek egy olyan rétege, amely kifejezetten a poliamoriában, vagy a poliszexualitásban találja meg saját libidójának legzavartalanabb megélését. Többnyire ami miatt ennek az ösztönnek mégsem engednek szabad folyást e vérmes nők, az kizárólag a társadalom elítélő, sztereotip gondolkodásának köszönhető.

Jelenlegi társadalmunk még mindig nagyon diszkriminálja a fehérmájú nőket, princípium elméletekkel nyomasztva őket gátolja a szexuális felszabadulásukat. Aztán persze az ezt követő depresszió és szorongás a befrusztrált nőkben remek üzletnek minősül apszichiátriai gyógyszeriparnak és a pszichoterapeutáknak, coach-oknak, ezoterikus szolgáltatóknak.


Minden nőben él egy szentséges kurtizán


Megkockáztatom a feltevést, mely szerint minden nőben él egy fehérmájú szajha. Egy kiegyensúlyozott, bátor nő nem fél ezt az oldalát megvalósítani. Nagyon kevés ember alkalmas és elhivatott a monogámiára és itt nem az önámító sorozat-monogámiára gondolok, hanem a frankóra. Mint ahogy a cölibátusra is nagyon kevesek alkalmasak. A társadalom monogámia elvárása bekúszik a nők méhébe és lelassítja a libidó növelő energiákat.





Ballada a kettős erkölcsről
Ha kisfiúnak buzog túl a nedve,
mely testdúló szeretkezésre vár,
„a kis kakas” ­ mondják rá kedveskedve ­
„no lám, miből lesz a cserebogár”.
Ám, bakfislány, ha ágyba hajszol véred ­
(megbocsáss, most csúf lesz a szavam) ­
„a kis lotyó”-zuhan rád az ítélet -­
„mi lesz, ha máris baszhatnékja van?”
Dicső macsó nevet nyer el a férfi,
ha kétértelmű minden mondata,
s a rossz nyelvektől akkor sincs mit félni,
ha minden éjjel más nőt visz haza.
De hogyha nő mer szabadosan élni,
s nem csak célozgat arra, mit akar:
„akármit el tud csípőn alul érni,
vagy egyszerűen baszhatnékja van.”
Ha öregembert űz a gerjedelme:
„Istennek hála, jól tartja magát!”
Ha vénasszonyt: „na nézd, a csúf cemende,
ha nem vigyázol, becsusszan alád!”
S ha egy vers feszül az erotikától:
„Beh költői, és milyen férfias!
Hogy nő írta?… hát… hümm… igazán bátor
kimondani, hogy baszhatnékja van.”
Felség, megadom magam kényre-kegyre,
vétesd fejem, ha nincsen igazam:
a férfi vágyik testi szerelemre,
a nőnek meg csak baszhatnékja van.



KISS JUDIT ÁGNES VERSE



Mit gondolsz erről? Ha van ilyen irányú tapasztalatod, oszd meg velem!

Ha érdekel merre vezet ez a kutatás, légy Te is részese, olvass, írj, véleményezz és kövesd a Szent Szajha blogját és facebook oldalát!

2016. 12. 21.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések